RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2019 11:58:00

Dnešní letecká evoluce

Dnešní letecká evoluce

Komentář na facebookovém profilu k vývoji letecké dopravy

 Vždycky když usednu do letadla mne překvapuje, jak málo se letadla za desetiletí změnila. Pokud odmyslíme Concorde (a jeho méně úspěšný klon TU 144), zdá se, že konstruktéři legendárního Boeingu 707 nastavili v 50. letech "pravidla", která platí dodnes.

Jistě, revoluce je v oblasti technologií zvyšujících bezpečnost (a letadla většinu času "létají sama") a zapracovalo se materiálech a efektivitě (která díky snižování rychlosti spolu s nacpanými letovými trasami prodlužuje cesty).

Pro cestující je hlavní "inovací" úspěšná snaha dostat neuvěřitelně lidí na co nejmenší plochu, kterou pak aerolinie "okořenily" odstraněním většiny "služeb" na většině letů (logicky, neb při "životním prostoru cestujících" není na rozmachování vidličkou zrovna moc místa).

Stále se mi zdá, že dnešní "know how" má "na víc". Takže i takový článek mne potěšil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama