Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2019 10:41:09

Zaznamenali jsme úspěchy, ale čeká nás i další práce

Zaznamenali jsme úspěchy, ale čeká nás i další práce

Přes všechny peripetie můžeme konstatovat, že se podařilo KSČM dosáhnout prosazení mnoha bodů volebního programu.

Přes všechny peripetie můžeme konstatovat, že se podařilo KSČM dosáhnout prosazení mnoha bodů volebního programu. V současné době se zvýšila minimální mzda, důchody, platy ve zdravotnictví a školství, podařilo se získat finance na opravy či výstavbu bytů, což pomůže v mnoha případech obcím a městům, prosadili jsme úhradu prvních tří dnů nemocenské. V letošním roce nás čekají další úkoly. Definitivně prosadit zdanění církevních náhrad, vyřešit problém exekutorů a to vzhledem k tomu, že dostupné informace hovoří o téměř 200 tisících lidí, kteří mají v České republice exekuci nelegálně. Počet exekucí však v naší republice roste. Musíme se připravit, že si letos připlatíme za chleba a rohlíky, za což může špatná úroda pšenice v minulém roce, která zapříčinila prodražení mouky. Rostoucí ceny energií, ale i rostoucí mzdy, to vše stojí za zdražováním pečiva. Některá pekařství zdraží o 5 – 12 %. Nejde však jen o pečivo. Kvůli enormnímu suchu je dražší i cibule, zelí, mrkev, petržel, ale i pivo. V mnoha případech tyto vzestupy cen nutí rodiny více šetřit a zbytečně nenakupovat potraviny, které nedokáží spotřebovat. Dalším problémem, který nás zasáhne je obrovská kůrovcová kalamita. Podle odhadů může padnout až 30 milionů stromů. Rozšiřování kůrovce je také dáno změnou klimatických podmínek. Ministerstvo zemědělství má v tomto roce věnovat na obnovu lesů přes 1 miliardu korun.

Čeká nás také rok, kdy budeme rozhodovat o tom, komu dáme své hlasy v rámci voleb do Evropského parlamentu. Kandidátka KSČM prezentuje ve svém čele mladé lidi, kteří mají dost elánu i cílů přetvořit dosavadní často stagnující Evropský parlament. Cílem zajisté bude, aby všechny členské státy měly stejné podmínky a nikdo nebyl preferován či potlačován.

Věřme tedy, že tento rok jsme dobře začali a naši práci ve prospěch občanů a republiky dokážeme i nadále zúročit tak, abychom se za ni nemuseli stydět. Česká republika musí být domovem pro všechny generace a není možné, aby lidé živořili zvláště tehdy, kdy poctivě pracují a pomáhají tak k prosperitě našeho státu. Buďme tedy připraveni stejně jako dosud prosadit jednotlivé další body našeho volebního programu. Našim cílem je spokojený občan, který zajisté dovede ocenit odvedenou práci. Zvláště na malých městech a obcích si do pomyslného talíře vidíme lépe než ve velkých aglomeracích.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama