Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2019 15:38:00

Není možné mlčet!

Není možné mlčet!

Všem členům Strany soukromníků České republiky, našim sympatizantům a politickým spojencům

 Dne 1. února 2019 hlasovala poslanecká sněmovna o novele tzv. autorského zákona, která vznikla na půdě senátu, byla senátory odsouhlasena a zaslána k projednání a hlasování do parlamentu. Jednalo se o to, jak omezit vliv vyděračských organizací jako OSA a spol. Nejen pro malé soukromníky velmi důležitá záležitost.

Hybnou silou celého pokusu byl senátor za Stranu soukromníků České republiky pan Ivo Valenta, za velké podpory mnoha asociací, cechů, sdružení, podnikatelských odborů atd. atd. Kromě vysvětlovacího dopisu všem 200 poslancům proběhlo množství osobních jednání na půdě parlamentu i mimo něj. Padlo hodně slibů.

K napsání tohoto dopisu mě nepřinutilo to, že ze 78 poslanců ANO byli na naší straně pouze 2. Ani to, že z 15 poslanců ČSSD ani jeden. Ale to, že celé to zazdila ODS a někteří jednotlivci z pravicových stran. Zde jsme přesvědčeni, že Strana soukromníků České republiky má právo otevřené kritiky, protože jsme ODS v parlamentních volbách otevřeně podporovali, kandidovali na jejich kandidátkách a pomohli jim získat postavení druhé nejsilnější strany ve volbách 2017. Podle tzv. kroužků pro naše kandidáty je to dopočitatelné. Následující tabulka, která ukáže, jak jednotlivé parlamentní strany hlasovaly, Vám určitě vysvětlí, proč je v tomto dopise tolik zklamání a hořkosti. Ke schválení novely autorského zákona chyběly 3 hlasy !!! Z 25 poslanců ODS jich bylo v práci 22, 16 z nich hlasovalo pro novelu, 4 se nepřihlásili k hlasování a 2 strčili hlavu do písku a zdrželi se.

Opakuji! K tomu, aby senátní novela prošla a bylo pomoženo desetitisícům soukromníků, chyběly 3 hlasy!!! Pro korektnost musím uvést, že z 15 poslanců KSČM pro nás hlasovalo 10 a 5 se hlasování zdrželo. Svět se zbláznil. Už chybí jenom podobný projev jako ten Klementa Gottwalda v roce 1946 v Lucerně s oslovením soudruzi živnostníci, můžete se na mne spolehnout.

Hlasování:
Z 200 poslanců přítomno 158, k prosazení novely bylo třeba 80 hlasů

Výsledek:
Pro 77, proti 66 – návrh byl zamítnut

Co říci na závěr mimo toho, že senátor Ivo Valenta se pokusí s naší pomocí o novu legislativní normu znovu. A netýká se to jen autorského zákona. Vytrvale hledáme cestu, jak zrušit EET, kontrolní hlášení, nesmyslný protikuřácký zákon atd. atd. Vše je obsaženo mj. v těch 19 bodech, o kterých v neděli v Otázkách Václava Moravce mluvil předseda ODS Petr Fiala. Zapomněl (ostatně jako vždy) dodat, že 11 bodů z 19 prezentovaných vypracovala do společného volebního programu Strana soukromníků České republiky včetně návrhu na zvýšení limitu výdajových paušálů. Byl jsem společně s předsedou Petrem Bajerem, 1. místopředsedou Ladislavem Linkem a členem Předsednictva strany Michalem Dvouletým členem společného volebního štábu. Takže vím, o čem mluvím.

Vzniklá situace jasně ukázala, že k velké radosti Andreje Babiše a jeho levicových pomocníků je cesta ke koordinovanému postupu sil od středu doprava ještě daleko. Ale jinak to nepůjde. Strana soukromníků České republiky v tom má jasno. Po určitém úspěchu v komunálních volbách 2018 jsme v plné přípravě na evropské volby 2019 a na krajské volby 2020. Musíme se pokusit volbami dostat na místa, kde se o nás rozhoduje, kvalifikované a živnostenské věci oddané lidi. O nás bez nás je nejhorší varianta. A i do parlamentu to příště vyjde.

S úctou

Rudolf Baránek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama