Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2019 16:03:00

Piráti, ANO, TOP 09/STAN a ODS podepsali v Praze 11 koaliční smlouvu

Piráti, ANO, TOP 09/STAN a ODS podepsali v Praze 11 koaliční smlouvu

Čtyři měsíce po volbách by novou radu konečně měla získat i jedenáctá městská část. Koaliční smlouvu dnes podepsali zástupci Pirátů, hnutí ANO, TOP 09/STAN a ODS.

 Volba nové rady je naplánována na 19. února, post starosty by měl získat Pirát Jiří Dohnal.

Povolební agonie na Jižním Městě snad konečně spěje k závěru. Koaliční smlouvu dnes podepsali zástupci České pirátské strany, hnutí ANO, TOP 09/STAN a ODS. Podle smlouvy by v nové radě měl za Piráty zasednout Jiří Dohnal v roli starosty, Mgr. Zuzana Ujhelyiová jako radní pro školství a Mgr. Martin Duška coby radní pro dopravu a otevřenou radnici.

Za hnutí ANO je na 1. místostarostu nominovaný Ing. Ondřej Prokop s gescí majetek, investice a podpora podnikání. Pozici radního pro sociální věci, zdravotnictví, bezpečnost a prevenci kriminality by měl zastávat současný starosta Ing. Petr Jirava. Podle Prokopa se nakonec dlouhá jednání vyplatila: "Podařilo se nám totiž dát dohromady férovou koaliční smlouvu, která dává prostor každému ze čtyř partnerů, a zároveň najít jednoznačnou shodu na programu. Chceme dát smysl veřejnému prostoru - oživit zchátralé vnitrobloky, zanedbané parky, opravit mobiliář a zásadně zlepšit úklid všech veřejných ploch. Další prioritou je vyřešení tragického problému s nedostatkem parkovacích míst, ať už stavbou “zelených” parkovacích domů nebo nástavbami na stávající parkoviště. Stejně jako parkovací místa chybí v Praze 11 i dostupné bydlení, proto chceme rozšířit bytový fond: nové kapacity budou sloužit občanům naší městské části, kteří si nemohou dovolit tržní nájem. Vím, jak je to zejména pro některé profese (zdravotní sestřičky, učitele nebo třeba hasiče) těžké, a nechci, aby nám z Jižního Města odcházeli schopní lidé. V následujících dvou až třech letech chceme v rekonstruovaném objektu ubytovny Sandra poskytnout důstojné bydlení minimálně 170 rodinám a pro podobný počet rodin zajistit ve spolupráci s Magistrátem bydlení ve vedlejší budově bývalého Hotelu Opatov," uvedl.

Dvě místa v radě v případě úspěšné volby obsadí i TOP/STAN, konkrétně Mgr. Jakub Lepš s funkcí 2. místostarosty pro životní prostředí a Mgr. Jan Stárek coby radní pro sport, kulturu a volný čas. Poslední dvě místa v radě by měla patřit ODS, a to Ing. Martinu Sedekemu s gescí územního rozvoje a MUDr. Petru Křiváčkovi bez portfeje.

Koalice disponuje 27 hlasy, tedy potřebnou většinou v 45 členném zastupitelstvu městské části. Samotná volba nové rady je pak naplánována na program 4. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 11, které proběhne již příští úterý 19. 2. 2019 od 9.00 hodin v zasedacím sále objektu KC Zahrada (Malenická 1784/2, Praha 4).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama