Mgr. Václav Klaus

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2019 15:47:00

Pane poslanče Kalousku, propásl jste příležitost mlčet

Pane poslanče Kalousku, propásl jste příležitost mlčet

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 3. 2019 k připomenutí významu a zásluh Aloise Rašína

Já bych se obrátil vaším prostřednictvím k poslanci Kalouskovi, abych mu řekl, že jste propásl příležitost mlčet. My jsme chtěli uctít českého vlastence Aloise Rašína. Nikdo z nás se nehlásil do jakékoliv diskuse. Slibovali jsme, že to bude krátký a důstojný akt. Vy přijdete, řeknete - nechci tuto debatu, aby se nezatížila debatou o euru a pak to sám otevřete a začnete tady horovat, aby tam nebyla zmínka o národní měně. Takže když už jste tu rukavici hodil, tak já bych kromě k smrti odsouzenému panu Rašínovi, vlastenci, zmínil jiného českého vlastence, muže 28. října, dlouholetého poslance Stříbrného, který v rakouském parlamentu řekl: Byli jsme před Rakouskem, budeme i po něm. Takže my budeme i po Evropské unii, pane Kalousku, bez ohledu na to, co tady budete vyvádět v této chvíli. My chceme uctít hodnotu české měny.

A z ekonomického hlediska je jasné, že je to v zájmu České republiky. Podívejte se na Řecko, jak dopadlo. Možnost dělat si vlastní měnovou politiku je jedním ze symbolů vlastního státu, za druhé je to účinná metoda oblastí, které jsou chudší nebo nějaké jiné než zbývající části toho, kde měnová unie působí.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama