Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2019 8:37:00

České firmy uspěly na vysoce konkurenčním americkém trhu

 České firmy uspěly na vysoce konkurenčním americkém trhu

Ministr Petříček jednal v Kansas City s představiteli města a podpořil investice českých firem v regionu Kansas a Missouri.

 V Trumanově knihovně vystoupil s projevem k 20. výročí předání českého přístupového protokolu do rukou tehdejší ministryně zahraničních věcí Madeleine Albrightové.

Ministr zahraničních věcí ČR Tomáš Petříček v rámci své návštěvy Spojených států amerických jednal v pátek 5. dubna 2019 s představiteli města Kansas City a podpořil investice českých firem v regionu. Šéf české diplomacie Tomáš Petříček jednal s představiteli Rady pro rozvoj regionu Kansas City a Obchodní komory regionu Kansas City. „Město je s ohledem na svoji centrální polohu jedním z největších distribučních center USA. To využívají i české firmy, které uspěly na vysoce konkurenčním americkém trhu. Věřím, že má dnešní jednání přispějí k tomu, aby zde českých firem působilo ještě víc,“ uvedl ministr Petříček.

Na podporu českých podnikatelských aktivit se setkal se zástupci České zbrojovky v USA. Pobočka firmy v Kansas City byla založena v roce 1997. V současné době zaměstnává 120 lidí a plánuje výrazné rozšíření výroby během jednoho roku. Během své návštěvy navštívil centrálu české firmy Home Credit US, která v současné době zaměstnává v Kansasu 137 lidí a smluvně spolupracuje s cca 1000 dalšími experty po celých Spojených státech amerických.

  V Knihovně prezidenta Trumana ministr zahraničí Petříček vystoupil s projevem k 20. výročí předání českého přístupového protokolu do rukou tehdejší ministryně zahraničních věcí Spojených států amerických Madeleine Albrightové, ke kterému došlo právě v této knihovně 12. března 1999. „Díky našemu přistoupení za velké osobní angažovanosti tehdejší americké ministryně zahraničních věcí Madeleine Albrightové jsme necelých deset let po pádu železné opony mohli vstoupit do Severoatlantické aliance. I díky tomu dnes je Česká republika bezpečnější než kdykoliv v historii“, uvedl po vystoupení ministr Petříček.

Návštěvou Kansasu byla ukončena třídenní návštěva ministra Petříčka ve Spojených státech v rámci oslav 70. výročí založení NATO a 20. výročí přistoupení České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama