Michal Nosek

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2019 9:49:38

Za malou podporou EU je prý neznalost

 Za malou podporou EU je prý neznalost

Často slýchávám argument, že za nízkou podporou EU je neznalost lidí. Nevím – dokud jsem o EU téměř nic nevěděl, tak mi moc nevadila.

 

Nebo myslíte, že lidé budou EU více podporovat, když zjistí, že jediný, kdo může cokoli nařizovat, je Evropská komise, která je nevolená, a že její nařízení je vlastně nemožné zablokovat?

Nebo když budou lidé vědět, že je u Evropské komise 40–50 tisíc úředníků, z nichž 6 000 neplatí spotřební daň na pohonné hmoty a 4 000 má vyšší plat než předsedkyně vlády Německa?

Nebo že Evropský parlament jedná v Bruselu, hlasuje ve Štrasburku a generální sekretariát má v Lucemburku? A že se všechny papíry převáží sem a tam?

Nebo že dokáží v EP za hodinu hlasovat o 120 i více zákonech? (Možná i více – jedno hlasování trvá okolo 3 sekund, podle toho, jak rychle dokáže předsedající číst.)

Nebo že se v pátek jen zapíší, aby dostali odměnu, a jedou domů?

Nebo že se hlasování v EP neprovádí elektronicky, ale jen se předsedající podívá a řekne, že si myslí, že většina je pro?

Nebo že přijetí eura v ČR závisí na většinovém hlasování v Radě Evropy, kde již nemáme právo veta?

Nebo že po přijetí eura může EU po ČR chtít 310 miliard korun splatných do sedmi dnů?

Nebo že EU na sebepropagaci dává – i z našich peněz – více než společnost Coca-Cola (ta ovšem ze svého)?

Nebo že třeba panu Špidlovi budeme do smrti platit 130 000 Kč měsíčně za to, že byl eurokomisařem, který při nástupu do funkce podepsal, že nebude hájit zájmy ČR?

Nebo co přesně by měli lidé vědět, aby více podporovali EU?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama