Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2019 17:04:00

Slovy své předřečnice se cítím dotčen

Slovy své předřečnice se cítím dotčen

Projev na 28. schůzi Poslanecké sněmovny 23. dubna 2019 - vyjádření k žádosti poslankyně Rutové o omluvu od předsedy ODS Petra Fialy

 Děkuji za slovo.

Aniž bych chtěl hodnotit ten spor, o kterým teď byla řeč, tak dovolte, abych řekl, že se cítím dotčen slovy své předřečnice. Protože proč by se to mělo dotýkat jenom žen? Proč bych při dnešním chápání rovnoprávnosti nemohl být zamilován do Václava Klause mladšího třeba já? (Smích a potlesk v sále.) Nebo pan předseda Fiala? Nebo kdokoliv jiný z nás mužů, které může přitahovat pan Václav Klaus mladší?

Dovoluji si tedy konstatovat, že návrh usnesení, který přednesla moje předřečnice a týká se pouze žen, je hrubě diskriminační, neuznává rovné právo pohlaví a já s ním nemohu souhlasit. Nežádám omluvu, jenom to konstatuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama