PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2019 21:22:00

Na těchto volbách Babišovi až tak moc nezáleží

Na těchto volbách Babišovi až tak moc nezáleží

Komentář k blížícím se volbám do Evropského parlamentu

 Ahoj všem!

Už příští pátek se otevřou dveře volebních místností a budeme spolurozhodovat o budoucnosti Evropy. Co se může po příštím víkendu stát? Můžeme dostat do Evropského parlamentu pět pracovitých a šikovných lidí, ale to není vše: můžeme otočit kormidlo domácí politiky a poprvé na celorepublikové úrovni porazit ANO. Je to reálný cíl. Andrej Babiš se může zdát neporazitelný. Může mít výhody, protože vlastní média a za peníze nás všech si kupuje hlasy.

My ale víme, že ho porazit lze.

Dokázali jsme to v posledních volbách v Praze – a chceme to dokázat i nyní. Prohra v evropských volbách hnutí ANO oslabí i v nadcházejících volbách do Sněmovny. Krok za krokem tak narušíme mocenský kolotoč, kdy nejmocnější oligarchové ve svůj prospěch omezují demokracii v naší zemi. Pokud se povede, aby Babiš nebyl u sestavování vlády, hnutí ANO se rozpadne jako domeček z karet. Práce v opozici mu nestojí za to.

Na těchto volbách Babišovi až tak moc nezáleží. Dal do nich “jen” 35 milionů korun (Piráti 8,5 milionu). To nám dává šanci otočit nepříznivý vývoj v naší zemi. Vaše podpora z nás udělala jednu z nejsilnějších stran na české politické scéně. Žádáme vás o ni opět.

Výzkumy ukazují, že k evropským volbám přijde málo voličů. Ukazují také, že máme vysoké preference, a tudíž slušnou šanci. Ale záleží na každém hlasu. Chtěl bych proto poprosit vás všechny, kdo chcete Piráty volit nebo nás zvažujete:

  1. Přijďte k volbám.
  2. Vezměte někoho dalšího s sebou.
  3. Nasdílejte tenhle post.

Když nás přijde hodně a když hlas Pirátům dají i ti, kdo nás zvažují jako druhou volbu, můžeme Babiše porazit. Volební potenciál máme přes 22 %. Když k volbám přijdeme všichni, můžeme se stát nejsilnější stranou v Evropském parlamentu a skutečně měnit věci k lepšímu v Evropě i u nás.

Děkuji vám a slibuji, že to nevzdáme a nezklameme vaši důvěru.

Ivan

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama