RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2019 5:35:00

Mnohé "nové síly" přinášejí nápady, ze kterých jde hrůza

Mnohé "nové síly" přinášejí nápady, ze kterých jde hrůza

Komentář na facebookovém profilu k parlamentní demokracii a evropským hodnotám

 Od doby, kdy jsem na toto téma s panem Babišem debatoval, uplynulo hodně času. Za tím, že parlamentní demokracie a hodnoty, na kterých stojí společná Evropa - což jsou velmi podobné principy, které naši zemi chtěli dát pánové Masaryk a Havel - jsou pro naši budoucnost zásadní, si stojím stále stejně pevně. Stejně tak za tím, že řada institucí funguje dobře a jiné by měly fungovat mnohem lépe.

"Palermizaci" občas v praxi provádějí právě ti, kteří údajně ve jménu boje proti ní do politiky vstupují. Vzpomeňme na to, jak pan Andrej Babiš řešil problém, se svým synem. Či na to, kolik lidí obviňuje z porušení zákona a na obvinění proti vlastní osobě úspěšné zapomíná.

Mnohé "nové síly", které získají podporu pro "změnu pořádku", pak přinášejí nápady, ze kterých jde hrůza - viz zjištění, kam jsou v touze po moci sto zajít rakouští svobodní. Nebezpečné jsou dle mého názoru i myšlenky na přímou demokracii (skoro) všude a (skoro) vždy. Nejen kvůli tomu, co se stalo v UK a vedlo to k brexitu, ale proto, že to dnešní povaze velmi složitého světa prostě neodpovídá...

Jak píše Erik Tabery ve své knize, u nás někdy převládá názor, že na nesprávné chování politiků je třeba reagovat změnou systému, což je cesta, která u nás vynesla bleskově k moci mnoho lidí (a poté přinesla nejedno překvapení pro ty, co pro ně hlasovali). Ale je to špatně, na selhání lidí, včetně politiků, je třeba reagovat zvolením jiných, lepší.

Pochybuji, že to jsou lidé, kteří místo hodnot a konkrétních, reálných programů křičí o Palermech či žvanírnách...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama