Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2019 21:56:05

Střípky z blanenského zastupitelstva z pohledu opozice

Střípky z blanenského zastupitelstva z pohledu opozice

Zastupitelé za KSČM budou i přes svoji opoziční roli nadále pracovat pro zkvalitnění života blanenských občanů.

V úterý 11. 6. 2019 se konalo 4. zasedání Zastupitelstva města Blansko. Zastupitelé za KSČM vyjádřili velkou nespokojenost s neustálým odkládáním výstavby obchodního centra na ulici Poříčí. KSČM byla proti výstavbě od samého začátku. Zastupitelé za KSČM upozorňovali, že poblíž již jedno obchodní centrum stojí, navíc plánované další obchodní centrum se nachází v záplavovém území. Podle původního harmonogramu měla být stavba dokončena již v tomto roce. V realitě se ani ještě nekoplo do země. Koalice si ale těsnou většinou 2 hlasů další prodloužení harmonogramu výstavby protlačila. Jestli se tento zbytný projekt vůbec dokončí není jisté.

Zastupitelé za KSČM podpořili rekonstrukci mostu a vybudování zpevněného parkoviště u Salmova mlýna, dále také poskytnutí dotací na veřejné sportovní akce – Půlmaraton Moravský krasem a Blanenskou desítku. Svými hlasy jsme pomohli schválit dotaci na uskutečnění Olympiády dětí a mládeže blanenských škol. Město Blansko se také konečně od příštího roku dočká participativního rozpočtu.

Na programu zastupitelstva bylo také projednání Monitorovací zprávy o naplňování strategické koncepce ze strategického plánu. V této zprávě jsme upozornili na nutnost okamžitého řešení zvětšení kapacity parkoviště u vlakového nádraží či nutného zjednosměrnění vybraných ulic.

V interpelacích jsme také upozornili na nedodržování předvolebních slibů blanenskou koalicí týkající se poměrného zastoupení v dozorčích orgánech městských firem. Dočkali jsme se vágní a nic neříkající odpovědi.

Zastupitelé za KSČM budou i přes svoji opoziční roli nadále pracovat pro zkvalitnění života blanenských občanů.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama