JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2019 16:28:02

Důvěra v nedůvěru

Důvěra v nedůvěru

Dnešek začal dalším a doufám, že již posledním, předprázdninovým divadlem, tentokrát s názvem (Ne)důvěra vládě, které opět režíruje „nespokojená“ pravicová opozice.

Žel je to jen další smutná ukázka toho, jak se politika nedělá, nebo by se dělat neměla. Většinu dne budeme v Poslanecké sněmovně svědky estrády plné plytkých výstupů opozičních politiků, kteří si vlastně dnes u řečnického pultu jen postěžují na to, jak jsou nespokojení se současným rozdělením sil v dolní komoře, tedy na to, jak bídně dopadli u voleb v roce 2017. Což mimo jiné potvrdili i výsledky voleb do EP. Je vidět, že někteří politici se zřejmě nikde nepoučí. Namísto práce ve Sněmovně, podle svého ústavního slibu, tedy práce pro občany, budou raději exhibovat u řečnického pultu. Smutná realita současné politické kultury. Rád bych kolegy tzv. „neustálé vyvolávače nedůvěry“ upozornil, že bychom se příště mohli věnovat skutečným úkolům, které ve Sněmovně máme. A že jich není zrovna málo. Např. řešení problémů České pošty, zajištění skutečné kontroly nad surovinovými zdroji, včetně Lithia, řešení trvalých problémů v exekucích, dopravní infrastruktura atd.  Nezpochybňuji právo kterékoliv politické strany zvolit nejen program a také taktiku jejího prosazení, ale nemělo by to být  formou estrády, která  nic nepřináší, než pláč nad jejich neschopností. Přijde mi to jako naprostá ztráta času. A pokud se někomu nelíbí současná vláda a chtěl by s tím něco udělat, tak ať předvede kus skutečné práce. Voliči to každému za dva roky jistě sami sečtou. Občané si zaslouží alespoň omluvu za dnešní sněmovní tragikomické představení. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama