Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2019 9:54:48

ODS opět proti občanům

ODS opět proti občanům

Můžeme sice v některých věcech s prezidentem Zemanem nesouhlasit, ale rušit přímou volbu, kterou si občané přáli, je ze strany ODS opravdu nehorázné.

Lidé si velmi váží možnosti přímé volby prezidenta naší republiky. Hodně dlouho se o tomto vedly diskuze. Lidé však a posléze i zákonodárci usoudili, že přímá volba je možná. Těchto voleb se účastní velké procento občanů. Zdravý selský rozum rozhoduje o tom, kdo bude Českou republiku reprezentovat doma i v zahraničí.

Již druhé volební období je prezidentem Miloš Zeman. Jeho popularita se v průzkumech pohybuje přes 50 %. Lidé tedy říkají, že v převážné většině jsou se svým prezidentem spokojeni. Ne však všechny politické strany sdílejí stejný názor. Předseda ODS Fiala jejíž kandidáti na prezidenta v posledních 2 obdobích neuspěli zřejmě zapřemýšlel a řekl si: ,,když tam nemáme svého reprezentanta, lidé nám ho nezvolili, tak přímou volbu prezidenta zrušíme.“ Říkáte si nemožné? Bohužel ODS, která nám tu ze své minulé činnosti ve vrcholových orgánech státu zanechala spoustu problémů, zřejmě dospěla k názoru, že má opět neomezenou moc. Nelíbí se jí názory prezidenta ani rozhodování občanů o jeho volbě a tak jim opět tato práva sebereme. Je v současné době názor této strany. Rozhodně jí chybí pokora, aby se omluvila za vše, co této zemi a jejím občanům způsobila, ať už se jedná o podivné prodeje či privatizace, které nám dodnes působí problémy.

Politika je především vzájemná diskuze a její výsledky by měly být prospěšné všem, kteří zde žijí. Můžeme sice v některých věcech s prezidentem Zemanem nesouhlasit, ale rušit přímou volbu, kterou si občané přáli, je ze strany ODS opravdu nehorázné.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama