ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2019 12:17:00

Ano srovnávací studii

Ano srovnávací studii

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na vytvoření nezávislé studie, která posoudí dvě varianty nemocnice ve Zlíně

 Plně podporuji variantu, aby byla vytvořena nezávislá, relevantní srovnávací studie, která jasně vyhodnotí, zda je vhodnější modernizace stávajícího areálu, nebo výstavba nové Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. A to i přesto, že se tato varianta hejtmanu Čunkovi pranic nelíbí. Spolu s ostatními zastupiteli za Stranu soukromníků to říkám od samého začátku.

Doposud takové plnohodnotné, zodpovědné srovnání neexistovalo. Hejtman se ho bál jak čert kříže, a proto s takovou nelibostí nesl i to, když jsme jako opozice předložili nezávislá expertní stanoviska, ve kterých odborníci nabourali představu, kterou hejtmanství vtloukalo veřejnosti dlouhé měsíce lidem do hlavy – tedy že nová nemocnice je jediným správným řešením.

V tomto kontextu vítám aktuální změnu kurzu a jsem rád, že se koalice domluvila na tom, že konečně přestane tabuizovat modernizaci současného areálu KNTB a zpracuje v tomto ohledu snad skutečně nezávislou studii.

Jen je škoda, že jsme ztratili několik měsíců zbytečným handrkováním ve snaze zastavit zbrklou sólo akci hejtmana Čunka. Ta by mohla přivodit bankrot krajského rozpočtu a kromě toho by byla zcela nezodpovědná k osudu dalších okresních nemocnic, ale také k lékařům, zdravotnímu personálu a v konečném důsledku i pacientům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama