JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2019 18:43:01

Grónsko není na prodej!

 Grónsko není na prodej!

„Chci koupit Grónsko,“ nechal se slyšet Trump.

Ještě mohl přidat, chci a chci a dupnout si k tomu. Ale rozhodně nešlo o aprílový žert, jak Trumpův absurdní plán označili dánští politici. Americký prezident se opět projevil jako „rozený diplomat“ a to jsem raději použil tak trochu ironický tón, abych nemusel použít jiné pojmenování. Svým prohlášením pobouřil dánské politiky i představitele grónské samosprávy. A nikdo se jim nediví. Takhle se totiž chovají a jednají spíše jen skuteční sebestřední burani než světoví státníci. Ale co vedlo Donalda Trumpa k plánu koupit největší ostrov světa? Velmi jednoduchá otázka a jednoduchá odpověď. Ropa, plyn i drahé kovy! Komu by se to nelíbilo?

Trump na jedné straně označuje Ameriku za spojence Dánska, kterého USA chrání a pomáhají mu. Ono přátelství Spojených států s Dánskem je však prchavé jako mračna na obloze. Dánsko nevyšlo Trumpovi vstříc a stalo se tak nepřítelem USA. Musím dodat, že není v poslední době jedinou zemí na černé listině USA. Americký prezident Donald Trump okamžitě zrušil již naplánovanou cestu do Dánska a na Twitteru se opřel do severské země kvůli tomu, že málo přispívá do rozpočtu NATO, přitom je dle jeho slov Dánsko „bohaté“.  Zkrátka taková je současná zahraniční politika USA, neposloucháš, končíme s tebou! Žel, není to ani první, ale ani poslední případ. Ale tohle není přátelství, to je vydírání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama