ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2019 13:05:00

Kamiony z dálnic v neděli stejně nezmizí

Kamiony z dálnic v neděli stejně nezmizí

Komentář na facebookovém profilu k návrhu zákazu kamionové dopravy v neděli

 Co je to za kočkopsa? Dnes mohou nákladní auta v neděli jezdit do 13:00. Vláda však chce legislativně zakázat jízdu kamionů v neděli od půlnoci do 22:00, podobně jako je tomu jinde v Evropě. Líbivé gesto, jenže je tu právě to „jenže“.

Kamiony totiž budou mít nově možnost dokončit jízdu na cílové místo v Česku. Co to tedy bude znamenat v praxi? Každý šofér kamionu, který bude potřebovat brázdit silnice v neděli, zákaz velmi jednoduše obejde. Prostě vykáže, že má cílové místo někde v ČR, a je vymalováno.

Vím, že někteří „kamioňáci“ občas ostatní řidiče vytáčejí k nepříčetnosti, na druhou stranu však je to opět jen o konkrétních lidech – tedy řidičích, kteří by měli být za skutečné přestupky řádně trestáni. Navíc i kamiony se z bodu A do bodu B dostat musí.

K čemu tedy avizovaná změna ve skutečnosti bude? Druhou stranou této mince totiž může být především zdražení zboží a služeb – kamiony však z dálnic v neděli stejně nezmizí. Osobně proto tuto regulaci považuji za naprosto nedomyšlenou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama