Ing. Martin Jiránek

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2019 16:30:07

Lidé budou moci změnit svého mobilního operátora rychleji a bez pokuty

Lidé budou moci změnit svého mobilního operátora rychleji a bez pokuty

Hospodářský výbor Poslanecké sněmovně doporučil ke schválení komplexní návrh k mobilním operátorům, díky kterému budou moci zákazníci dosud vázaní dvouletými smlouvami přejít k novému operátorovi výrazně jednodušeji, rychleji a bez pokuty.

Na návrhu pracoval pirátský poslanec Martin Jiránek ve spolupráci s Patrikem Nacherem z hnutí ANO.

„Zákazníci s dvouletou smlouvou budou moci přejít k novému operátorovi za lepší nabídkou bez pokuty už po třech měsících a ne jako nyní, kdy jim celé dva roky hrozí vysoké pokuty, a to i v řádu tisíců korun. Také přenos čísla bude rychlejší v rámci maximálně tří dnů a lidé už se nebudou muset chodit loučit se starým operátorem při žádání o číslo pro přechod a často u toho zažívat nepříjemné situace s přemlouváním, aby zůstali. Celý přechod už nyní půjde vyřešit rovnou u nového operátora, který ho zařídí. Věřím, že všechny tyto změny zase o trochu zvýší konkurenci na trhu a pomohou snižovat ceny dat a zlepšovat nabídky,” komentuje hlavní schválené změny pirátský poslanec a člen Hospodářského výboru Martin Jiránek a dodává: „Doufám, že projednávání ve Sněmovně se již nezdrží, jak se bohužel stalo před prázdninami, a vše se stihne do konce roku. Letní plán byl, aby vše platilo od 1. ledna 2020, realististické nabytí účinnosti je nyní stanoveno na 1. dubna 2020.” 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama