ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2019 13:54:00

Mandát zastupitele Zlína přenechám prvnímu náhradníkovi

Mandát zastupitele Zlína přenechám prvnímu náhradníkovi

Ivo Valenta se bude plně soustředit na práci v Senátu a krajském zastupitelstvu. Vzdává se proto funkce zastupitele města Zlín.

 Senátor Ivo Valenta se rozhodl, že rezignuje na funkci člena zastupitelstva statutárního města Zlín. Na dnešním zasedání zastupitelstva proto předal rezignační dopis do rukou primátora Jiřího Korce. Zastupitelský klub „Rozhýbejme Zlín“ tak doplní Jiří Procházka (Trikolora), který nastoupí na uvolněné místo člena zastupitelstva.

„Důvěra, kterou jsem dostal v komunálních volbách od obyvatel města Zlína, mne velmi potěšila. Nečekal jsem, že mne preferenční hlasy vynesou až do městského zastupitelstva. Mou primární motivací bylo pomoci svými zkušenostmi kandidátům za “Rozhýbejme Zlín” a společně s nimi pomoci tomu, aby se v krajském městě žilo ještě lépe. V tuto chvíli jsem se však rozhodl, že se chci primárně soustředit na svou funkci senátora a krajského zastupitele, a že mandát člena zastupitele města Zlín přenechám prvnímu náhradníkovi, tedy Jiřímu Procházkovi, který tak bude mít daleko více času a možností věnovat se výkonu městského mandátu skutečně naplno,“ uvedl senátor Ivo Valenta.

„Ze své pozice senátora i krajského zastupitele však budu i nadále pomáhat Zlínu, kde se svou rodinou trvale žiji. V následujícím roce se chci ve Zlíně soustředit především na rozvoj vícejazyčné školy Academic School. Také se chci věnovat problematice modernizace Krajské nemocnice Tomáše Bati, včetně tlaku na státní instituce, aby co nejdříve došlo k odstranění nespravedlivé diskriminace v úhradách za poskytovanou péči, která vede v neprospěch našich nemocnic. Kromě toho nás čeká finální bitva za prosazení tolerance hladiny alkoholu do 0,5 promile u cyklistů a vodáků, boj s nenasytnými výběrčími autorských poplatků (např. OSA), či blokování nesmyslných, populistických regulací z dílny současné menšinové vlády,“ dodal dále senátor.

Ivo Valenta byl v roce 2014 zvolen senátorem ve volebním obvodu č. 80, Uherské Hradiště, jako nezávislý kandidát za Stranu soukromníků České republiky. V roce 2016 uspěl také v krajských volbách a stal se členem krajského zastupitelstva. V roce 2018 ho pak preferenční hlasy vynesly do zastupitelstva statuárního města Zlín, když kandidoval za místní formaci „Rozhýbejme Zlín“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama