ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2019 12:18:00

Šikana živnostníků vstoupí do dalšího dějství

Šikana živnostníků vstoupí do dalšího dějství

Komentář na facebookovém profilu ke schválenému rozšíření EET

 Vláda si počkala na „příznivou konstalaci hvězd“ ve sněmovně, kdy zastánci nesmyslu v podobě EET přišli na rozdíl od úterka do práce, a schválila další vlny EET. Přehlasovala tak senátní veto. V následující etapě EET jde o řemeslníky, advokáty, lékaře, taxikáře a další. Kdyby přitom hlasování proběhlo tak, jak mělo, tedy v úterý, koalice by rozhodně neuspěla.

Tento krok považuji za další nůž, vražený přímo do zad živnostníkům. S opozičními kolegy se proto obrátíme na Ústavní soud, a jak jsem slíbil již dříve, pokusíme se celou slavnou EET do budoucna zrušit.

Rozšíření EET má podle Babišovy ministryně financí narovnat podmínky podnikatelů. S tím já však zásadně nesouhlasím. Celá EET totiž je jen buzerací aktivních lidí. Pouze zhoršuje podmínky podnikatelům. Podporuje bonzáctví, zavaluje živnostníky další byrokracií a následnou šikanou ze strany kontrolních úřadů. Padají nesmyslné pokuty například za nevydání účtenky za desetikorunovou položku.

Ptám se opakovaně a odpověď stále neznám. Proč vláda namísto pomoci lidem, kteří jsou pro ekonomiku naší země klíčoví a jsou také významnými zaměstnavateli, dělá vše pro to, aby jim znechutila práci a přiměla je „pověsit řemeslo na hřebík“? Proč na každého podnikatele automaticky pohlíží jako na podvodníka a záměrně dělí populaci na dva tábory – podnikatelé x ti ostatní? To skutečně nemá nic jiného na práci?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama