ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2019 14:09:00

Odborářský koncert

Odborářský koncert

Komentář na facebookovém profilu k požadavkům odborů na zvyšování platů

 Odborářský předák Středula nabádá zaměstnance k tomu, aby si zaměstnavatelům řekli o vyšší příjmy. Do placu prý hodil 6 až 7 procent. Možná se tento muž skutečně cítí být celebritou, jeho šou však má velký zádrhel. Podobný tlak na zvyšování mezd rozhodně nikam nepovede.

Firmy, které si to mohou dovolit, totiž mzdy zvyšují bez ohledu na odboráře. Zaměstnavatelé vědí, že kvalitních lidí je na trhu práce málo, a je proto v jejich nejlepším zájmu si tyto odborníky udržet. To logicky bez atraktivní mzdy nejde.

Odboráři v čele s panem Středulou však zapomínají, že je nejdříve zapotřebí, aby firma na vyšší platy vydělala. Nebo to mám snad chápat tak, že má každá z nich zdražit své zboží nebo služby o 6 až 7 procent? Pak bych chtěl vidět, jak by se veřejnosti včetně odborářů líbilo, kdyby se takto systematicky navyšovaly ceny například za pečivo a další sortiment.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama