ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2019 11:55:00

Cyklisté neprošli! Zatím...

Cyklisté neprošli! Zatím...

Komentář na facebookovém profilu k neschválení návrhu tolerance alkoholu u cyklistů v Poslanecké sněmovně

 Zatím to nevyšlo. Především levicoví poslanci v úterý večer pohřbili další pokus nás senátorů, abychom prosadili rozumnou toleranci alkoholu u cyklistů - tedy aby si cyklista konečně legálně mohl dát skleničku vína nebo pivo ke klobásce. Chybělo jen několik málo hlasů a parlamentem mohla projít senátní verze zákona, podle které měla začít tolerance alkoholu platit nejen pro vodáky, ale také pro cyklisty. Nakonec bohužel neprošlo vůbec nic.

Přiznám se, že moc nechápu úzkoprsý a puritánský pohled některých poslanců ani to, že již potřetí nevyslyšeli většinovou vůli horní komory Parlamentu. Jde vidět, že jim na vůli občanů vůbec nezáleží. Ignorují nejen Senát, ale také např. tisíce lidí, kteří se v minulosti podepisovali pod petice, které volaly právě po rozumné toleranci alkoholu u cyklistů.

Nicméně náš boj za cyklisty ani tentokrát nekončí. Poslanci mají totiž rovnou na stole také další senátní návrh zákona, který jsem před časem navrhl, a který již Senát většinově schválil. Bude proto dobré, když budeme všichni pozorně sledovat, jak se poslanci vypořádají také s tímto samostatným návrhem, prosazujícím toleranci alkoholu u cyklistů na cyklostezkách ve výši 0,5 promile.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama