Ing. Lukáš Bartoň, Ph.D.

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2019 14:37:00

Velkou výzvou jsou záměry, řešící podobu školské soustavy

Velkou výzvou jsou záměry, řešící podobu školské soustavy

Poslanec Pirátů Lukáš Bartoň byl dnes jednomyslně zvolen předsedou Podvýboru pro regionální školství, který se zabývá mateřskými, základními a vyššími odbornými školami.

 Prioritně se chce věnovat kvalitě vzdělávání, nastavení maturit a zanedbávané komunikaci se spolky zabývajícími se školstvím.

„Tento podvýbor v minulosti nebyl dostatečně aktivní, mým cílem je jej oživit a skutečně tu aktivně projednávat kvalitu vzdělávání. Dále také aktuální témata, mezi která bezpochyby patří zákon o pedagogických pracovnících či nastavení podoby maturit v českých školách, kde jsem již předložil poslanecký návrh zákona ponechávající možnost volby mezi matematikou a cizím jazykem. Velkou výzvou jsou rovněž strategické dokumenty a dlouhodobé záměry řešící podobu školské soustavy. Zároveň chci, aby podvýbor začal naslouchat organizacím pro regionální školství, což bylo doposud zanedbáváno,” uvádí Bartoň.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama