PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2019 19:43:00

Obdivuji ty výjimečné ženy, které svůj volný čas věnují nezištné pomoci

Obdivuji ty výjimečné ženy, které svůj volný čas věnují nezištné pomoci

Titul jubilejního 10. ročníku ankety Žena regionu získala Oldřiška Mencáková. Ve veřejném hlasování získala nejvíce hlasů z deseti nominovaných výjimečných žen z Královéhradeckého kraje.

Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo v pondělí 7. října v Galerii moderního umění v Hradci Králové. Ocenění Oldřišce Mencákové předali za přítomnosti zástupců a partnerů soutěže hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán a výkonná ředitelka neziskového projektu Žena regionu Marie Heřmánková.

„Obdivuji ty výjimečné ženy, které svůj volný čas věnují nezištné pomoci, obětují se pro ostatní a pomáhají náš kraj učinit lepším. Většina z nich je skromných, nenápadných, a proto chceme touto cestou jejich úsilí a obětavost ocenit a zviditelnit. Věřím, že jejich příklad inspiruje ostatní,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Oldřiška Mencáková aktivně působí ve Sdružení pro mentálně postižené občany. Organizuje volnočasové aktivity, například: výlety, kulturní akce či víkendy s hypoterapií. Díky své dcerce stála rovněž u zrodu obecně prospěšné společnosti SKOK do života, která poskytuje kvalitní služby umožňující lidem s mentálním postižením získat sebedůvěru a samostatnost.

Žena regionu Královéhradeckého kraje Oldřiška Mencáková postupuje do národního kola soutěže Žena regionu, kde si prvenství odnese krajská vítězka, která v hlasování veřejnosti obdržela absolutně nejvyšší počet hlasů. Vyhlášení celostátní vítězky se uskuteční 30. října 2018 v Senátu Parlamentu ČR.

Celostátní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, jež svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu. Právě pro ně vyhlašují organizátoři od roku 2009 celonárodní soutěž. Silných příběhů výjimečných žen, které dokážou skloubit svou profesi, prospěšné aktivity i péči o rodinu, je v každém regionu nepochybně nespočet.

Soutěž se koná pod záštitou Senátu Parlamentu ČR a Asociace krajů ČR a Královéhradecký kraj ji aktivně podporuje. Vyhlašovatelem soutěže je od roku 2009 společnost Prime Communications.

Medailonky nominovaných žen:

Zdeňka Horníková působila jako zastupitelka, místostarostka a starostka Náchoda, kde celou řadu let aktivně pomáhala dětem nalézt cestu ke sportu i přírodě a pomáhala dobrovolným hasičům nebo seniorům. Vedla Nadační fond Zdeňky Horníkové, jehož prostřednictvím pomáhala zejména dětem – zdravým, handicapovaným i nemocným.

Alexandra Jiřičková jako místostarostka města Dvůr Králové nad Labem se věnuje cestovnímu ruchu, kultuře, školství, sociální oblasti a také dotačním projektům a projektům zaměřeným na podporu žen. Zasloužila se o návrat expozice textilního tisku do Dvora Králové nad Labem a usiluje o realizaci sdílené robotické učebny pro školáky.

Věra Kosinová je ředitelkou a zřizovatelkou Centra Daneta – mateřské školy, základní školy a střední školy. Dále Zařízení pro zdravotně postižené, které poskytuje služby denního stacionáře, chráněného bydlení a osobní asistence. Jeho součástí je také Spolek rodičů a přátel zdravotně postižených dětí a Chráněná dílna.

Oldřiška Mencáková aktivně působí ve Sdružení pro mentálně postižené občany. Organizuje volnočasové aktivity, výlety, kulturní akce, víkendy s hypoterapií. Díky své dcerce stála rovněž u zrodu obecně prospěšné společnosti SKOK do života, která poskytuje kvalitní služby umožňující lidem s mentálním postižením získat sebedůvěru a samostatnost.

Radka Nečasová je původní profesí molekulární bioložkou a genetičkou. Nyní se věnuje alternativní léčbě a bylinkářství. Kromě toho však se svým manželem založila a letos již 25 let vede spolek Dračí Skála, který pracuje s dětmi a mládeží. Spolek také zachraňuje lokalitu dětského tábora.

Markéta Poláčková je místostarostkou obce Černčice. Za účelem ochrany přírody se snaží zapojit všechny věkové generace. Ve volném čase založila a vede oddíl DUHA Čolci Černčice, ve kterém seznamuje s přírodou děti školou povinné. Zároveň předsedá Spolku přátel Černčic, jenž se významně podílí i na kulturním rozvoji obce.

Irena Rejlová pracuje jako uklízečka na základní škole a v zdravotním středisku v Dubenci. Dvakrát týdně pak jezdí vypomáhat do Jaroměře jako asistentka sociální péče u postižených dětí. Občas si je dokonce bere i domů na celý den.

Polina Ševčíková je spoluzakladatelkou vzdělávacího centra Chytrulky, v roce 2017 pak spoluzaložila také montessori školku v Hradci Králové. Loni založila firmu s názvem Žijeme online. Polina Ševčíková je v mnoha oblastech velice inspirativní a většinu času pozitivně naladěná.

Ludmila Valešová už jedenáct let působí jako předsedkyně Křesťanského rodinného centra Sedmikráska. Centrum podporuje nejen matky pečující o dítě v předškolním věku, ale i další členy rodiny. Nabízí vzdělávání a volnočasové aktivity pro dospělé, seniory a osoby s handicapem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama