Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2019 4:42:00

SPD považuje za jediné řešení pro Sýrii návrat k mezinárodnímu právu

SPD považuje za jediné řešení pro Sýrii návrat k mezinárodnímu právu

Komentář na facebookovém profilu k turecké vojenské ofenzivě na severu Sýrie

Byla zahájena Turecká invaze do Sýrie, která je pokračováním porušování mezinárodního práva v této oblasti. Hnutí SPD považuje za jediné řešení pro Sýrii návrat k mezinárodnímu právu. Především je to odchod všech cizích armád, které jsou v Sýrii bez souhlasu vlády Sýrie a obnovení svrchovanosti Sýrie. Za druhé odzbrojení nelegálních ozbrojených skupin a důsledná likvidace islámských teroristů. Za třetí uznání autonomie pro Kurdy v rámci Sýrie.

Již včera jsem odeslal dopis premiérovi Babišovi v naléhavé věci, jelikož Turecko hodlá napadnout Sýrii s cílem zlikvidovat jednotky Syrských demokratických sil, jejichž součástí jsou i kurdské bojové jednotky. Syrské demokratické síly jsou nejvýznamnější pozemní vojenskou silou, která bojovala s armádou teroristů Islámského státu v Sýrii. Cílem je také nepochybně zlikvidovat autonomní území Rojavy, obydlené převážně Kurdy a známé také jako syrský Kurdistán.

Vážený pane premiére, jeden z členů NATO Turecko hodlá se svolením USA napadnout suverénní zemi Sýrii a zcela zjevným důvodem je likvidace jednotek Syrských demokratických sil, jejichž součástí jsou i kurdské bojové jednotky. Cílem je také nepochybně zlikvidovat autonomní území Rojavy, obydlené převážně Kurdy a známé také jako syrský Kurdistán. Syrské demokratické síly jsou nejvýznamnější pozemní vojenskou silou, která bojovala s armádou teroristů Islámského státu v Sýrii. Jimi ovládané území je také ostrovem svobody, demokracie a náboženské tolerance na území zmítané jak nenávistí, tak islámskými předsudky. Prostí občané, vojáci a ženy vojačky v syrském Kurdistánu, jsou našimi nejlepšími spojenci proti islámskému terorismu a správa jejich území je ukázkovým příkladem stabilizace regionu, kde spolu žijí, pracují i bojují Arabové, Kurdové, Turkmeni, muslimové, pravoslavní, katolíci, jezídové i Židé za svobodu, lidská práva a skutečnou demokracii.

Vážený pane premiére, žádáme Vás, jako předsedu vlády České republiky, postavme se na obranu našeho spojence, postavme se na stranu práva, svobody a demokracie proti tureckému agresorovi, který po desetiletí vraždí a utlačuje jak kurdský národ, tak i myšlenky na lidská práva, svobodu a skutečnou demokracii. Ve věznicích syrských Kurdů je zhruba deset tisíc bojovníků Islámského státu. Americké ministerstvo zahraničí uvedlo, že je převezme Turecko, pokud dotyčnou oblast obsadí.

To znamená zcela reálné riziko, že fanatičtí vrazi z Islámského státu budou v Tureckém osvobození a odejdou krom jiného i do Evropy, tak jako jejich předchůdci, kteří Tureckem už do Evropy prošli.

Žádáme Vás, aby Vaše vláda iniciovala krizové jednání, jak na plénu Valného shromáždění OSN, tak v radě bezpečnosti OSN, protože konání Turecka je v rozporu se všemi principy, které OSN představuje.

Žádáme Vás, aby Vaše vláda iniciovala krizové jednání v rámci NATO, protože Turecko jako člen NATO rozpoutáním války v Sýrii ohrožuje všechny spojence.

Žádáme Vás také, aby Vaše vláda vyzvala k rozhodnému postoji vůči Turecku, vedení Evropské unie a Vaši europoslanci a Váš eurokomisař podpořil jednání Evropského parlamentu a Evropské komise k situaci na hranicích Sýrie a Turecka.

S úctou,

Tomio Okamura

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama