Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2019 10:29:00

Z těch výroků se dá napsat učebnice fake news

Z těch výroků se dá napsat učebnice fake news

V Poslanecké sněmovně včera znovu probíhalo schvalování výročních zprávy o činnosti a hospodaření ČT za roky 2016 a 2017.

 Včera jsme díky aktivitě opozice znovu projednávali zprávy České televize za rok 2016 a 2017, která neobsahují žádná vážná pochybení, jimiž by se dalo odůvodnit odmítnutí – to ostatně potvrdil i volební výbor Poslanecké sněmovny.

Poslancům ANO, SPD a KSČM ovšem není po chuti, že zde máme nezávislou veřejnoprávní televizi a namísto toalety používají řečnický pultík. Bohužel i včera, stejně jako minulý týden, bylo možné u pultíku sledovat přehlídku fake news a lží, z nichž by se dala sepsat celá učebnice.

Kritika na Českou televizi, stejně jako na každou instituci financovanou z veřejných zdrojů, je oprávněná. Můžeme otevřít debatu o změně fungování i financování veřejnoprávních médií. Ale ne v souvislosti s výročními zprávami, které jsou v pořádku. Vždyť protahováním schválení zpráv drží hlasovací koalice ANO, SPD a KSČM Českou televizi pod krkem a podrývá tím její nezávislé postavení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama