ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2019 19:18:00

Daňové zatížení bude nejvyšší za posledního čtvrt století

Daňové zatížení bude nejvyšší za posledního čtvrt století

Komentář na facebookovém profilu ke zvyšování daňového zatížení

 Daňoví poplatníci přispívají na chod státu čím dál více. Vyplývá to ze Zprávy ke státnímu rozpočtu ČR na rok 2020. Zatížení běžného daňového poplatníka bude v ČR příští rok nejvyšší za posledních 25 let. Takzvaná složená daňová kvóta dosáhne téměř 36 procent.

Výše příspěvků daňových poplatníků roste bohužel rychleji, než ekonomika. Podíl na tom má nejen zvyšování některých typů daní, ale také např. EET a kontrolní hlášení. I přesto vláda hodlá hospodařit se schodkem, a to i navzdory tomu, že jsme stále v ekonomicky relativně příznivé době.

Namísto skutečně smysluplné reformy se tak vláda drží „starých zajetých kolejí“, které místy doplňuje populistickými, avšak nekoncepčními sociálními gesty.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama