ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2011 20:06:00

Hromadné výměny ředitelů školám nehrozí

Hromadné výměny ředitelů školám nehrozí

Senát dnes na žádost ministra školství Josefa Dobeše upravil v novele zákona 561/2004 Sb. ustanovení o funkčním období ředitelů škol.

V návrhu novely zákona 561/2004 Sb., kterou dnes projednával Senát, bylo nejednoznačné ustanovení pro vypisování výběrových řízení na pozice ředitelů škol. Původní návrh bylo možné vykládat tak, že všichni ředitelé, kteří jsou ve své pozici šest a více let, budou muset projít v 1. pololetí příštího roku povinnými rekonkurzy. Pozměňovací návrh Senátu tento nedostatek odstranil.

  „Poslaneckou sněmovnou prošla zásadní novela školského zákona, která vychází vstříc učitelům a ředitelům škol. V rámci pozměňovacích návrhů se v novele objevila chybná formulace, která by mohla způsobit, že zřizovatelé škol budou zahlceni masivním vyhlašováním výběrových řízení na pozice ředitelů. Děkuji většině Senátu za rozumný a odborný přístup. Vážím si toho, že i část opozičních senátorů ČSSD se oprostila od stranického pohledu a schválila potřebnou změnu, která bude ku prospěchu celému školství," řekl ministr Josef Dobeš.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama