Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2019 17:55:00

ČSSD je proti rozšíření těžby hnědého uhlí v Polsku

ČSSD je proti rozšíření těžby hnědého uhlí v Polsku

ČSSD podporuje odmítavé stanovisko vlády a ministerstva životního prostředí, aby Polsko pokračovalo v těžbě hnědého uhlí v dole Turów nedaleko českých hranic.

Těžba poškozuje životní prostředí na obou stranách hranice a ministři za sociální demokracii jsou proti rozšíření těžby, naopak je nutné se soustředit na kompenzace za ztráty podzemní vody na české straně, kterou polská strana způsobila dolováním hnědého uhlí.

Otázku ohledně těžby hnědého uhlí nedaleko českých hranic otevřela vláda na svém úterním jednání. "Je opravdu důležité, abychom se soustředili na kompenzaci ztrát podzemních vod na české straně způsobené Polskem. Pokud by se Polsko přes naše negativní stanovisko rozhodlo v záměru pokračovat, doporučujeme zvážit právní kroky státu, včetně využití řízení podle unijního práva," uvedl ministr zahraničí Tomáš Petříček.

V případě, že by se nevládní organizace na ochranu životního prostředí rozhodly pro právní kroky, bude je ministr Petříček spolu se všemi ministry ČSSD podporovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama