ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2019 18:32:00

Ústavní soud dal za pravdu ústavní stížnosti

Ústavní soud dal za pravdu ústavní stížnosti

Ústavní soud zrušil část daňového řádu, která upravuje využívání tiskopisů ministerstva financí. Vyhověl tak návrhu skupiny 19 senátorů v čele s Ivo Valentou.

 Podle verdiktu musí rozsah povinně sdělovaných údajů alespoň obecně stanovit přímo zákon, případně vyhláška, nikoliv pouze ministerský tiskopis.

Vyhráli jsme. Verdikt Ústavního soudu jednoznačně dokazuje, že boj proti zvůli státních byrokratů má smysl. Není totiž možné, aby to byli úředníci, kteří budou svým vlastním rozhodováním určovat rozsah informací, které vyžadují po občanech našeho státu. V každé demokratické zemi platí, že jedině zákon může lidem i firmám ukládat konkrétní povinnosti.

Jsem rád, že stejnému závěru dospěl také Ústavní soud ČR, který dal za pravdu ústavní stížnosti, kterou jsem v Senátu inicioval, a kterou společně se mnou podepsalo dalších 18 senátorů.

Dnešní výsledek považuji za velké vítězství zdravého rozumu a potvrzení toho, že se vyplatí být vytrvalý v boji proti rozpínající se chobotnici jménem byrokracie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama