ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2019 8:38:00

Zruší aktivisté i tříkrálové koledování?

Zruší aktivisté i tříkrálové koledování?

Komentář na facebookovém profilu k ničení tradic aktivisty

 Aktivisté se v Holandsku postarali o to, že se oficiální mikulášské oslavy budou muset odehrávat bez účasti „Černého Petra“, který je jakousi obdobou našeho čerta a současně doprovodem Mikuláše, nosícího dětem sladkosti. Důvod zničení této tradice? Začerněná tvář tradiční postavy je totiž dle aktivistů projevem rasismu.

Někdy mám pocit, že se aktivisté musí neskutečně nudit, když mají čas na vymýšlení podobných nesmyslů. Doufám, že stejně hloupé názory nezačnou prosazovat i čeští aktivisté – pak bychom časem kromě čerta museli zrušit i tříkrálové obchůzky a koledy… Vždyť například verš: „Co ty, černej, stojíš vzadu, vystrkuješ na nás bradu?“ by u podobných likvidátorů tradic jistě neprošel…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama