Ing. Jakub Unucka, MBA.

  • ODS
  • Moravskoslezský kraj
  • 1. vicehejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2019 14:32:00

Díky speciálním svodidlům budou krajské cesty pro motorkáře bezpečnější

Díky speciálním svodidlům budou krajské cesty pro motorkáře bezpečnější

Správa silnic Moravskoslezského kraje instaluje na vybrané úseky krajských cest speciální motosvodidla. Zvýší bezpečnost motocyklistů.

Místa, která jsou pro motorkáře nebezpečná, vytipovala Správa silnic Moravskoslezského kraje (SSMSK) ve spolupráci s dopravní policií. Jde o 13 úseků na silnicích II. a III. třídy o celkové délce zhruba 2 kilometrů. 

 „Nehody motorkářů mívají fatálnější následky, než když se vybouráte autem. Proto na krajských silnicích zkoušíme zvýšit jejich bezpečnost doplňkovými svodidly. Zatím to vyzkoušíme na 13 problematických zatáčkách v Moravskoslezském kraji. Byl bych rád, kdybych nám motorkáři dali vědět, jestli to někomu pomohlo a kde bychom měli pokračovat,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro dopravu a chytrý region Jakub Unucka

Dodal, že speciální svodidla mají oproti těm běžným druhou spodní pásnici navíc. Díky ní se motocyklisté škaredě nezraní o svodidlový sloupek. „Jde o to, aby se v případě pádu motorkáři ‚nešprajcli‘ v mezeře pod standardními svodidly s jednou pásnicí,“ vysvětlil náměstek hejtmana Jakub Unucka s tím, že SSMSK bude vytipovávat další nebezpečné úseky na krajských cestách, které spravuje, a postupně je těmito svodidly vybaví. 

Zatím se s nimi motoristé setkají například na Bruntálsku mezi Světlou Horou a Karlovicemi, na Frýdecko-Místecku v okolí Kunčic pod Ondřejníkem a Pazderné, na Novojičínsku u Mošnova a Jakubčovic, na Opavsku mezi Hrabyní a Pustou Polomí, u Vítkova a v okolí Melče.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama