doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2019 6:28:00

Nikdy nedopustím, aby Kotva dopadla jako kauza Transgas

Nikdy nedopustím, aby Kotva dopadla jako kauza Transgas

Ministr kultury Antonín Staněk nezrušil památkovou ochranu Pražany oblíbeného obchodního domu Kotva, protože již od počátku řízení o prohlášení za památku je ze zákona vlastník povinen věc chránit před zničením, nebo poškozením.

 A na tom se zrušením prvoinstančního rozhodnutí nic nemění.

  Ministr učinil tento nezbytný procesní krok proto, aby předešel případným právním komplikacím. Důvodem tohoto kroku byla změna vlastníka budovy, o níž nebylo ministerstvo informováno a mohlo by tak dojít k soudním sporům.

Řízení o trvalé památkové ochraně už vede příslušný odbor Ministerstva kultury.

Pan ministr Antonín Staněk k tomu uvedl: "Ačkoli nejsem Pražan, rozumím zájmu i obavám, jež Pražané věnují rekonstrukci kdysi tak oblíbeného obchodního domu Kotva. Jeho originální koncepce ve tvaru kousku včelího plástu by podle mě měla zůstat zachována a památkově i nadále chráněna. Dal jsem proto pokyn příslušnému odboru, aby znovu posoudil památkovou ochranu této mimořádné budovy. Osobně dohlédnu na to, aby byl celý proces znovu prověřen, a v rámci svých kompetencí se maximálně zasadím o to, aby ve věci Kotvy nedošlo již k žádným bezdůvodným průtahům.“

O výsledku přezkumu, který může trvat v řádu týdnů, bude veřejnost neprodleně informována.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama