doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2021 16:21:00

Věřit je sice hezké, ale víra nám nevyřeší problém

Věřit je sice hezké, ale víra nám nevyřeší problém

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 11. března 2021 – Informace vlády k otevření škol

 Děkuji, pane předsedající. Nebudu zdržovat, nicméně chtěl bych reagovat na předřečníka a kolegyni Valachovou, kteří hovořili před chvílí. Především bych chtěl, aby zde nezapadla jedna důležitá věc, a to je, že o pandemii covidu víme více než rok. A také víme už od 1. září, že může nastat i situace, kdy budou uzavřené školy déle, než se očekává.

Bohužel, pane ministře, obávám se, že věřit je sice hezké, ale víra, ta nám ještě nevyřeší ten problém. A problém tady prostě máme a je škoda, že Ministerstvo školství už od 1. září, možná od prázdnin nepřipravovalo několik variant. Oceňuji, že se vám podařilo poměrně velmi rychle zareagovat na situaci po návrhu pana premiéra. Osobně si nemyslím, že by úplně měla být ta jeho nabídka nebo ten jeho návrh tady takto dehonestován. Prostě se vlomil do prázdného prostoru v daném okamžiku a ten tam byl, protože chyběl ten projekt, který jste navrhli včera.

Co se týče testování a pilotních projektů. Byl bych velmi rád, abychom po roce, více než po roce pandemie s tím testováním velmi často začali spojovat i určité rozvolňování, protože já si myslím, že jako ministra školství, mládeže a tělovýchovy by vás mělo zajímat, že žák, který bude otestován a může jít do školy, trávit tam vzdělávací proces, tak by měl mít možnost třeba navštívit i kroužky případně sportovní tréninky.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama