Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.09.2016 11:47:17 - V.Spurný

Nepřijde vám to přes čáru?

Pfléger se otevřeně přiznal, že šel na ruku telekomunikačnímu lobby, co s tím uděláte? Slibovali jste, že bude líp. To že zákon všemi 10 podpořil i poslanec Urban z ČSSD mluví za vše

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.10.2016 7:40:38 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den pane Spurný,odpověď na váš dotaz má dvě roviny. Souhlasím s vámi, že přiznání kolegy poslance Pflegera bylo nešťastné. A moc tomu nerozumím. V naší poslanecké práci je běžné, že komunikujeme se zájmovými skupinami, s lobbisty a s lidmi, kteří podporují různé skupiny. Je na nás, abychom se zorientovali a podpořili to, co je podle nás správné. I já dostávám různé návrhy – vždy je ale posoudím se svým odborným týmem, nebo s lidmi z gesčního ministerstva či ze sněmovní legislativy. Koneckonců přesně na tohle máme k dispozici tzv. „expertné“ – finanční částku, z které si můžeme platit i právní poradenství.  Já osobně bych si nikdy nic nenechal od někoho psát. To určitě nebylo správné.

V druhé rovině se podívejme na věcný obsah zmíněného návrhu. Jeho obsah jsem nakonec podpořil nejen já, ale prakticky všichni přítomní poslanci napříč politickým spektrem (na záznam hlasování se můžete podívat zde:http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=59773).  Nevím, jak to mají jiné politické kluby, ale u nás v ANO jsme obsah tohoto PN nechali posoudit naším vlastním analytickým týmem (viz. první část mé odpovědi) a přišel nám rozumný.

Spotřebitelé nemusí mít obavy, že by kvůli této změně například nebyli informováni v případě jakéhokoliv zhoršení podmínek u jim poskytované služby a nemohli vypovědět smlouvu bez sankce. Navíc novela, kterou schválil Senát, je dle mého názoru plně v souladu s právem EU. Podobná úprava bez problémů funguje například ve Velké Británii, v Polsku či na Slovensku.