Ing. František Tomášek

  • Soukromníci
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.10.2016 10:03:03 - Jan Kozina

Proč komunisti nenechali nikoho chcípat na ulici?

Proč bylo naše školství a zdravotnictví na úplně jiné úrovni než dnes. Proč nemáte nikde zastání proti ČEZu O2 nebo Nestle. Proč nikdo neřeší bezdomovce, alkoholiky, narkomany? Není to náhodou tím společenským uspořádáním?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.10.2016 21:17:33 - Ing. František Tomášek
 Samozřejmě, že  za bolševika nejen že nikdo nechcípal na ulici, ale žádní bezdomovci a nezaměstnaní neexistovali. Mělo by se ve školách již učit, že platilo heslo "kdo nepracuje ať nejí", nebyly žádné příspěvky v nezaměstnanosti, příspěvky na bydlení, sociální dávky apod.. Kdo nepracoval, byl v base. Za tři dny nepřítomnosti v práci se zastavovaly i přídavky na děti. V zemědělství neexistovaly ani nemocenské dávky. Pokud někdo umíral tak ve vězení a to hlavně v řadách politických vězňů. Dnešní existence bezdomovců a nezaměstnaných je známkou naprosté svobody a je zodpovědností každého individuálně co si sám vybere. Upozorňuji, že mezi bezdomovci jsem nikdy nepotkal  představitele sociálně nejslabších (Roma).  O tom, že bezdomovectví je návykovým způsobem života svědčí i vám známa skutečnost a příběh bezdomovce, který zachránil do popelnice odložené miminko a m.j. byl obdarován i novým bytem. Vydržel tam asi týden, než v sebevražedném úmyslu v noci vyskočil z okna. Naštěstí to bylo v prvním patře. Dnes nepochybně si spokojeně žije mezi bezdomovci. Dle mé soukromé statistiky tak žije i převážná většina alkoholiků a narkomanů, a nic na tom nemění skutečnost, že přespávají u rodiny. Péči plně financovanou státem o tyto občany si nejlépe ověříte když kliknete na neziskové organizace specializované na uvedenou problematiku.    "Zastání " proti firmám, které nejsou monopolní hledejte sám u sebe. Pokud setrváváte zřejmě ze zvyku u firmy, která vám nevyhovuje a nepřejdete včas ke konkurenci pak vám není pomoci. Pouze s ČEZem mám stejný problém jako vy. Vím ale, že jako monopol z nás spotřebitelů každý rok vyprodukuje 40 mld. zisku. 60% má podíl stát a to mě příliš nevadí. Horší je pomyšlení, že 40% odchází soukromým držitelů akcií. Jsem přesvědčen o tom že pokud by se dalo a to věrohodně zjistit, kam 40% zisku jmenovitě odchází bylo by nám vše jasné a i na vaši otázku odpovězeno. Já se jenom přesně pamatuji, že pan Sobotka při částečné privatizaci ČEZu jako ministr financí v ČT tvrdil, že musí nějaká ta procenta akcií dát zdarma tehdejším šéfům jako motivaci.   Je samozřejmé, že téměř všechny rozdíly které jsou při porovnání komunismu a demokracie v Čechách evidentní jsou způsobeny "tím společenským uspořádáním". Přiznám se, že jako člověk komunisty pronásledovaný v poslední době velmi rád vzpomínám na celou dobu komunismu, kdykoli vidím stále další a hrozivější zprávy o "vyčínání" těch chudáků připrchlíků. Vtom směru musím říci, že komunisté byli zlatí, protože tlupy vytrénovaných mládenců, kteří dnes po Evropě nahánějí dvanáctiletá děvčátka se našemu komunistickému blahobytu velkým obloukem vyhýbaly.    Omlouvám se za mentorování a poučování, které z mých odpovědí čouhá, sám to nesnáším, ale přes veškerou snahu, pokud jsem alespoň trochu a bez vytáček chtěl jasně odpovědět, to jinak nešlo.