Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.10.2016 16:09:14 - soňika

Kandidáti, strany....

Co je to za ,,modu“ že podezřelý, obvinění nebo dokonce odsouzení lidé kandidují a jsou v politice? Chcete bojovat proti korupci, ale tohle vám nevadí? Proč neschválíte nějaký zákon, který by tomu zamezil? Útočíte na Babiše a ostatní kriminálníci mají pré. Smutné je, že takoví lidé jsou napříč všemi stranami, i těmi novými – Konvička, Vitásková….

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.10.2016 13:22:03 - Ing. Pavlína Nytrová
 Dobrý den. Jsem spoluzakladatelkou Platformy Politika bez korupce. V této platformě zdůrazňujeme trestní čistotu politika, jeho čistý morální štít a nutnost být v této rovině vzorem celé společnosti. Zastávám názor, že by obviněný politik neměl být na kandidátce, neměl by být veřejně činný.  Navštívila jsem nedávno Izrael a v této zemi jakýkoli náznak korupčního či jiného trestného jednání znamená konec politické činnosti a to na jakékoliv úrovni. Když jsem se ptala, jak je to možné, že toho bylo dosaženo v dnešní době, tak mi bylo sděleno, že kdyby v Izraeli byly podobné praktiky jako v ČR, tak už by Izrael neexistoval. Na druhou stranu si musíme uvědomit, že zákon, který by tomu mohl zabránit, by schvalovala Poslanecká sněmovna, tedy v některých případech lidé, kterých by se osobně týkal. Projednávání a schvalování takové normy by bylo pro občany jistě velmi zajímavé a poučné.