Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.11.2016 16:17:05 - Ing. O. Vojtěchová

Vážený pane předsedo senátu

Současný povyk kolem návrhu 60 poslanců vyvolal veřejnou bipolární diskuzi, která bohužel nevede k řešení úpadku a dnes běžně veřejně proklamovaných sprostot (tím hůř, když směřují ke státním symbolům). Plánuje senát veřejné vyjádření k podstatě sporu, kterým je kultura projevů a jejich společenská přijatelnost? Myslíte si, že je na místě k takové dekadenci mlčet? Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2016 16:09:45 - Milan Štěch

Vážená paní Vojtěchová,

ohledně své kritiky současné kultury veřejného projevu (nejen politiků, ale i dalších) s Vámi zcela souhlasím. Svůj názor jsem ostatně dal najevo např. v poslední nedělní Partii na Primě, kde jsem se několikrát ohradil ke způsobu vyjadřování europoslance Pospíšila. On ale není zdaleka jediný (ani ten nejhorší), kdo zbytečně používá expresivní a nevhodné výrazivo, které jen polarizuje veřejnou debatu, otravuje společenskou atmosféru a nepřispívá k hledání řešení problémů naší země. Hovořil jsem i o nevhodném chování k symbolům naší státnosti a hodlám tak veřejně činit i nadále. Máte pravdu v tom, že Senát by se mohl této věci věnovat důrazněji než dosud. Už proto, že senátní jednání jsou ve srovnání např. se schůzemi Poslanecké sněmovny podstatně věcnější, klidnější a slušnější a troufám si říct, že mohou v tomto směru posloužit ostatním politickým kolegům jako příklad, že to jde i bez hrubostí a siláckých vyjádření.

M. Š.