Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2017 14:28:16 - Koblížek P.

Jak byste naložil s přebytkem rozpočtu vy?

A jak byste hodnotil finanční gramotnost u nás? Divíte se, že jsou někteří tak zadlužení a řešíme tu osobní bankroty, exekuce atd? Vždyť politici uvažují stejně. Nadělám si dluhy a když mám peníze na splacení, tak je použiji na raději na něco jiného. Nemělo by to být protizákonné nehledě na to, že je to nemorální?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2017 9:14:52 - Ing. René Číp

Nečekaný přebytek rozpočtu rozhodně není žádným zázrakem. Ideální výsledek je vždy ten plánovaný a pokud už je reálný výsledek lepší než ten plánovaný, tak záleží na okolnostech. Neschopnost proinvestovat plánované státní investice pozitivem není a v budoucnu bude nutno vynaložit vyšší náklady než jsme mohli vynaložit teď, abychom došli ke stejnému výsledku.


Finanční gramotnost obyvatel je různá a ne vždy to je jen o vzdělání dlužníků. Nedomnívám se, že by u nás byli občané zadluženější než jinde v okolních zemích, jen se dá říci, že systém exekucí a odměn které jsou exekutorům přiznány, je špatný. KSČM se snažila ve Sněmovně prosadit nový exekuční řád, ale bohužel neuspěla. Zřejmě to ostatním zastoupeným stranám a hnutím v Poslanecké sněmovně vyhovuje tak jak je. A to je mnohdy problém, proč mnozí končí v dluhové pasti, neboť korunové dluhy se mění na desetitisícové.