Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.01.2017 15:01:41 - Valentin Dobrotivý

Dítě nemá být zdrojem obživy z dávek.

Řekl jste to v rozhovoru pro PL hezky - dítě nemá být zdrojem obživy z dávek a podpora rodin by měla směřovat především k pracujícím rodičům. To je sice hezké, ale to už říkáte 25 let, aniž byste v jakékoliv vládě něco kloudného prosadili. Spíše ustupujete takovým neomarxistickým požadavkům ostatních stran, jako je schválení registrace homosexuálních párů či adopce dětí homosexuálními páry. V této zemi se od sametové revoluce osekávají sociální dávky pro lidi, kteří celý život přispívali do sociálního systému a pře důchodem přišli o práci. Osekávají se státní příspěvky pro invalidy, postižené, s dańovými odpočty pro rodiny s dětmi je to jako na houpačce. Jedinou vyjímkou jsou sociální dávky pro lidi, kteří nikdy nepracovali, nepracují a pracovat nebudou. Tam i když se někde něco zruší, přibude něco jiného a těmto lidem to k jejich záhalčivému způsobu života bohatě stačí. Kdy si uvědomíte, že ani své voliče dlouhodobě za nos tahat nemůžete? Mladí katolíci uvažují jinak, než babičky.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.02.2017 17:21:06 - Ing. Jan Bartošek
 Dobrý den, bohužel s vámi do značné míry musím souhlasit. Na druhou stranu například zákon o sociálním bydlení a s tím souvisejících dávkách z dílny MPSV tvrdě a ostře kritizuji. Právě proto, co popisujete, se zasazuji o změnu podpory rodin s dětmi, resp. pracujících rodičů, a osekání možností velkorysého sociálního systému devalvujícího vlastní přičinění, aktivitu, snahu jedinců sami se aktivně podílet na změně vlastní momentálně nepříznivé životní situace.