Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa Miroslava Sládka

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.02.2017 13:51:26 - VeruFree

Absolventi VŠ

Dobrý den, mám vážné obavy o své uplatnění v našem Olomouckém raji po ukončení studia na VŠ. Střetávám se se starší generací absolventů, kteří sedí na pracáku s vysokoškolským diplomem. Abych byla přímná, jsem asi vyjímka, ale do Prahy se mi stěhovat nechce jen kvůli práci. Co vaše strana udělá pro nás, absolventy a uplatnění na adekvátních pozicích. Nechci s vysokou školou skončit jako uklizečka, tak jak to zařídila nyní ČSSD. Jsme absolventi, ale je samozřejmé, že nemáme praxi a na to narážíme všude. Ale nemáme šanci bez prvního pracovního místa, kde dostaneme možnost ukázat co známe a čeho jsme schopni. Nikdo vzdělaný a mladý nespadl z nebe s praxí 10 let ihned po škole. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2017 10:53:19 - Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa Miroslava Sládka
 Dobrý den,předesílám, že jsme pro naprosto volný přístup na vysoké školy, to jest bez přijímacího řízení a kvót. Při studiu se stejně velmi rychle ukáže, kdo na to má. Z toho ovšem vyplývá, že nebude možné regulovat počet absolventů a jejich odbornost.Proto je povinností státu přispívat k tvorbě pracovních míst. A to je především záležitost investic do vědy, výzkumu i výroby. Například současný ministr financí aka pindík se chlubí tím, že vylepšil státní rozpočet. Ovšem za cenu toho, že naprosto utlumil investice a tím likviduje budoucnost.Z toho důvodu také budeme přezkoumávat privatizační akty, protože stát musí mít dostatečné velký prostor pro svoji investiční činnost. Připomínám, že vlády a parlamenty v devadesátých letech minulého století (a většina z těch politiků je tam dodnes, takže nelze svalovat vinu na nějaké minulé generace politiků) slibovaly, že tak zvané rodinné stříbro nikdy nebude privatizováno, ale zůstane jako základ národního hospodářství. Dnes je všechno jinak a vláda i parlament se tváří jakoby o něčem takovém nikdy ani neslyšely.