Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.02.2017 14:30:49 - Wolfjesen

Změna článku 43, Ústavy ČR

Není přijetí této úpravy nebezpečné z hlediska parlamentní demokracie - bude o tom rozhodovat pouze vláda. Parlament má obdržet o rozhodnutí vlády pouze informaci. Na základě této informace by rozhodnutí vlády mohl poté zrušit nesouhlasem nadpoloviční většiny jedné komory. Kromě KSČM nikdo z opozice nehlasoval proti. Byl k této změně racionální důvod? Není tam ukryto čertovo kopýtko?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.02.2017 13:27:29 - Tomio Okamura
Dobrý den, návrhem na změnu Ústavy má naše armáda ztratit obranný charakter a jak už odpůrci této změny mnohokrát deklarovali, stala by se z ní armáda  útočná a to dokonce bez dodržení mezinárodních práv, bez souhlasu RB OSN či přijímacího státu. Takovouto změnu nelze odůvodnit, že by se mělo jednat o ochranu našich občanů v zahraničí, neboť vlastní návrh v žádném případě nelimituje, nebrání nasazení naší armády v zahraničí pro jiné účely. Pravomoc Vlády ČR vyslat Armádu ČR na území cizího státu na bojovou operaci bez souhlasu státu, na jehož území bude operovat, naopak přináší riziko -  nejen pro vojáky účastnící se mise, ale pro všechny obyvatele České republiky, kteří se stanou dle mezinárodního práva legitimním cílem případné odvety.
My jsme samozřejmě proti.