Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.05.2012 12:41:16 - zemědělec

ČSSD má svého prezidentského kandidáta Jirku Dienstbiera

Dobrý den. V rozhovoru pro PL jste řekl, že ,, byť pan Švejnar není, tak říkajíc „můj kůň“, mám přesto výhrady k jeho vyřazení. On říkal od počátku, že chce vystupovat jako nezávislý kandidát, a žádal o podporu.“ Nebylo to ale tak, že chtěl zpočátku kandidovat za ČSSD a nedávno řekl, že chce kandidovat jako nezávislý, i když se nebude bránit podpoře ze strany ČSSD? Děkuji za osvětlení

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.05.2012 13:44:02 - Ing. Zdeněk Škromach
Dobrý den, je to tak jak jsem řekl. Návrh byl projednávám vedením strany s vědomím, že budou dvě varianty, které budou předloženy k diskuzi členské základně. Tedy stranický kandidát a kandidát podporovaný ČSSD. Proto taky jen po jednom kandidátu. Reakce podporovatelů tohoto způsobu výběru kandidáta navrženého ze shora ve chvíli, kdy mělo začít představování navržených kandidátů, a kdy se mělo rozhodnout o výběru vhodného modelu, mě překvapila. Útok na pana Švejnara považuji za neférový. Mimo jiné vedl k tomu, zůstala pouze jedna varianta bez možnosti výběru. Pan Švejnar vždy hovořil o tom, že je ochoten kandidovat jako nezávislý s podporou ČSSD, v tom on zůstal konzistentní. Osobně jsem přesvědčený, že nominace měla proběhnou ze zdola členskou základnou, ostatně jak to požaduje Pražská výzva. Ale to už v tuto chvíli není podstatné. ČSSD má svého prezidentského kandidáta Jirku Dienstbiera.