Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.03.2017 15:35:06 - jariel231

Směřování EU

Pane Teličko, chtěl bych se zeptal proč Rusko považujete za agresora. Neznáte snad historii? Koloniální války evropanů, rozvrtání Iráku, Sýrie, Lybie atd.. Rusko dělá co musí. NATO se přibližuje k ruským hranicím. To není Agrese? Možná, že slova Madeleine Albrightové si Moskva vzala k srdci. Její slova vyzněla, že Rusko má nespravedlivě moc nerostného bohatství. Z úst ministrině to byla hodně silná slova.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.03.2017 14:19:52 - Pavel Telička
Dobrý den, Rusko narušilo integritu Ukrajiny, tedy suverénního a mírumilovného státu. Tím porušilo mezinárodní právo a nejen z mého pohledu je agresorem. Nevím, co máte na mysli tím, že se NATO přibližuje ruským hranicím. NATO není útočným paktem a je svatým právem kterékoliv suverénní země, která splňuje kritéria, usilovat o členství v Alianci. Rusko nemá a nemůže mít právo veta. Také nemůžeme Rusům určovat, s kým případně ve vojenské oblasti spolupracují a jestli vytvoří nějaký pakt. Aktivity v Iráku či Lybii nemám důvod obhajovat. Zdraví PT