Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.03.2017 9:01:16 - André

SPD ve vládní koalici s ANO?!

Přeji dobrý den, pane Okamuro. Jsem vaším sympatizantem, s manželkou jsme vás volili v krajských volbách, naše hlasy máte jisté i na podzim. Nicméně, budu upřímný. Zaskočilo mě vaše konstatování, že byste byl ochoten jít do vládní koalice s hnutím ANO. To myslíte vážně? Opravdu si myslíte, že je Babiš nakloněn myšlence přímé demokracie? Myslíte si, že je mu otázka přijímání ekonomických imigrantů nějak zvlášť proti srsti? V zásadních věcech se Babiš ZÁSADNĚ nevyjadřuje, toho jste si jistě všiml. Zato jeho pohůnci na "špinavou práci", Pelikán, Zlatuška, Jourová a další, jména kterých si ani nechci pamatovat se vyjadřují víc, než srozumitelně. Nevadí vám to, nebojíte se, že v koalci s ANO budete muset zradit své voliče? Děkuji za odpověď. André.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.04.2017 11:10:29 - Tomio Okamura
Dobrý den, asi jsme si neporozuměli. V prvé řadě bychom šli do koalice jen s těmi stranami, které by souhlasily s klíčovými body našeho programu, to je přímá demokracie - budeme žádat přijetí zákona o referendu, ve kterém budeme my občané moci hlasovat o čemkoli, co není v rozporu s ústavou - včetně rozhodování o migrantech nebo vystoupení z EU.Andrej Babiš na naši žádost zákon o referendu dostal do programového prohlášení současné vlády - ano, je to jen symbolický posun, protože nejen vládní koalice dodnes odmítá o referendu diskutovat, natož hlasovat. Já tento zákon navrhuji v posledním půlroce na každém zahájení schůze Poslanecké sněmovny.Poučení z toho plyne jediné - pokud dostaneme šanci s vítězi voleb letos na podzim jednat, budeme žádat smluvní záruky, že svoje slova ani programová prohlášení nepošlapou jako dnes. A dovolte mi být otevřený - nelíbí se vám ANO? Poraďte nám, s čí pomocí prosadit program, který Vám, občanům, slibujeme realizovat. Lidovci? Kalousek? Sobotka? ODS, KSČM? Je zvykem před volbami tvrdit, že s nikým nikdo nejde, aby ho to nepoškozovalo a my, když nám dáte důvěru a vyhrajeme volby tak, že sestavíme vládu sami, pak svůj program budeme plnit i bez kompromisů a dohod s dalšími partajemi. Myslím, že je poctivé říct, že přednost má program a ne naše osobní sympatie k jiným partajím a pokud nám někdo pomůže prosadit demokracii v naší zemi, pak jeho podanou ruku neodmítnu.