Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2017 16:11:53 - kachna-na

Za chybu senátorů zaplatí vlastníci bytů v rodinných domech

Podle mě v tom nejste sami. Vina je i na straně sněmovny. Ale senát má být pojistka a evidentně není, tak k čemu je?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.03.2017 13:28:08 - Milan Štěch

Hned po přečtení článku jsem vydal toto prohlášení:

„Z médií jsme dnes obdrželi informaci o nejasnosti v zákonném opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí z roku 2013. Touto informací se zabýváme, včetně toho že bylo zadáno zpracování legislativní analýzy. Návrh tohoto zákonného opatření zpracovalo Ministerstvo financí a předložila Senátu tehdejší vláda. Senát tento vládní návrh bez pozměňovacích návrhů schválil a na své první schůzi jej potvrdila nově zvolená Poslanecká sněmovna. Pokud Finanční správa po více než 3 letech odhalila v zákoně nejasnost, respektive provádí výklad s použitím stavebního zákona, mělo by Ministerstvo financí urychleně připravit novelizaci. Je zároveň otázka, proč Ministerstvo financí neřešilo tento problém již v roce 2016 v rámci tehdejší novelizace tohoto zákonného opatření.  Dovolím si tvrdit, že záměr předkladatele, tedy vlády, a úmysl zákonodárce, tedy Senátu a později i Poslanecké sněmovny, byl osvobodit daňové poplatníky od daně bez rozdílu typu bytů.“

Zároveň jsem se ještě v minulém týdnu obrátil na ministra financí Andreje Babiše a předal jsem mu naši legislativní analýzu a také možnosti řešení vzniklé situace.

S pozdravem

M. Š.