Ing. Bc. Miroslav Krejča, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.06.2012 18:49:19 - gabr-daniel

Přes tři roky vedu ale dva elementární právní spory

Pane senátore, v médiích jsem se dočetl, že vy sám vedete tři roky spory, při kterých máte pochybnosti, zda je ČR právním státem. Mohu se zeptat, podle čeho tak ve vašem případě soudíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.07.2012 14:37:27 - Ing. Bc. Miroslav Krejča, CSc.
Ještě před pár lety jsem obhajoval ČR jako právní stát s jedinou výhradou, že se některé kauzy zbytečně dlouho vlečou. Přes tři roky vedu ale dva elementární právní spory. První jsem již sice úspěšně vyhrál a věřím, že tomu tak bude i v případě toho druhého. Bohužel je to ale velice stratiplná cesta - divné praktiky na některých soudech nižšího stupně, zvláštní vazby mezi komerčními právníky a pracovníky těchto soudů a orgány policie, úmyslné zdržování projednávání kauz a především ignorování verdiktů soudů centrálními orgány státní správy apod. To je důvodem toho, že mám pochybnosti, zda je ČR skutečně ve všech směrech právním státem. A to vycházím pouze ze svých osobních zkušeností. Pakliže bych k tomu přibral ještě řadu mediálně aktuálně populárních kauz, asi by to hodnocení stavu práva v naší republice bylo ještě více negativní. Je to pro mne zjištění o to smutnější vzhledem k současné pozici člena zákonodárného sboru. Přes všechny výhrady k našim zákonům je ale současný marasmus výsledkem účelového výkladu těchto zákonů a jejich obcházení, které je pro Českou kotlinu tak specifické. S pozdravem Miroslav Krejča.