Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2017 12:45:40 - Slonková Katka

vzdělání

Napsal jste zde větu: Rád bych se s vámi podělil o svůj pohled právníka. Ale ve jméně titul JUDr. neuvádíte. Proč? Nebo dnes už můžete být právníkem i bez titulu a příslušného vzdělání? Nechci, abyste se na mě za dotaz zlobil, ale nechápu to. Pravda je, že se dnes školství dost mění ale na úroveň vzdělání to nemá vliv nebo spíš v tom špatném slova smyslu. Jak byste třeba vy řešili otázku školství? Co považujete za hlavní, co je třeba změnit? Asi se shodneme, že vzdělání je hodně důležité jak pro lidi samotné, tak pro stát

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.09.2017 13:03:55 - Mgr. et Mgr. Jakub Michálek
 Dobrý den, děkuji vám za dotaz, nemusíte se bát, s mým studiem je všechno v dokonalém pořádku. Vysokoškolské právnické vzdělání se podle aktuálně platného zákona o vysokých školách získává po 5letém studiu na právnické fakultě, které je završeno udělením titulu magistra práv, Mgr. Tento titul skutečně mám z Právnické fakulty UK v Praze, moje diplomová práce je ke stažení zde a na můj diplom se můžete přijít podívat do naší kanceláře na Mariánském nám. 2 v Praze. Nyní pokračuji na právnické fakultě v doktorském studiu. Vedle toho jsem souběžně s právnickou fakultou vystudoval teoretickou fyziku na MFF UK.
O našem pohledu na školství psala například Česká televize zde. Vzdělání je pro nás hodně důležité a musí být postaveno na pestrosti a svobodném výběru školy. Všechno máme přehledně v našem volebním programu ke vzdělávání a vědě. Vzdělání je důležité i pro mě osobně, baví mě didaktika fyziky a matematiky, několik let jsem organizoval fyzikální korespondenční seminář a byl jsem akademickým senátorem na MFF UK.