MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2012 11:06:53 - frantisek stibroh

Protesty lékařského odborového klubu

Lékařský odborový klub v čele se svým předákem Martinem Engelem tvrdí, že jednání s vládou nikam nevedla, a proto musí přistoupit k tvrdým protestním akcím. Čeští lékaři tak podle něho chystají další akci a tentokrát ve spolupráci s kolegy ze zemí Visegrádské čtyřky a hromadné výpovědi budou podávat koordinovaně s nimi. Co si o tom myslíte? Nemyslíte si, že jde o nehoráznost? Vždyť už nedávno (aspoň do určité míry) byly jejich požadavky vyslyšeny. Všichni si musí utahovat opasky a doktoři jen zneužívají svého postavení.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.07.2012 13:30:01 - MUDr. Jiří Koskuba

Vím však ze své praxe, že zvláště mladí lékaři nemají začátky své profese vůbec lehké. Jak po stránce finanční (a to i v těch případech, kde sliby ministra Hegera byly alespoň částečně naplněny), tak zvláště po stránce povinného postgraduálního vzdělávání.

S veškerou úctou, ukažte mi jinou podobnou profesi s povinným univerzitním vzděláním a rovnou doktorátem, kde je Vám zákonem předepsáno dalších 6 let po promoci po již proběhlém minimálně 6ti letém studiu být znovu "studentíkem" běhajícím po různých tzv. kolečkách. A mnohdy naprosto zbytečných! Do atestace pak (cca v 31-32 letech věku) s velmi nízkým mzdovým ohodnocením. Možná Vás tímto pochopením pro mladé lékaře rozčílím, ale v mnohém jim rozumím. Jsem stále přece "jen" jedním z nich. Sliby se mají plnit. Navíc zdravotnictví není přímou součástí státního rozpočtu. Nu a že si i pan ministr odmával zvýšení DPH, které právě nyní i tento rezort huntuje? To je jeho problém, jeho zodpovědnost. Věřte mi, prosím, že sice vystupuje velice slušně, ale důsledky jeho vlády ve zdravotnickému rezortu budou katastrofické, a to jak pro zdravotníky, tak  i nemocné. To není pouhý opoziční výpad. To je má věštba.

Stejně  tak lituji a mám pochopení pro např. řadové hasiče, policisty, učitele, seniory aj. Nejsem slepý k dopadům hloupých účetních škrtů, jak to sama tato vláda sebekriticky přiznala. Budu šťasten, přesvědčí-li Vás před příštími volbami ti moji "socani" stručnými a jasnými argumenty, ale i pak hlavně a jedině činy, že oni to zvládnou lépe.

Přeji Vám pevné zdraví.