Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.09.2017 12:58:52 - Skála Vašek

Máslo

Už mi došla trpělivost s těmi bláboly od mlékárenských šéfů a zemědělských odborníků. Napište prosím pravdu, kolik bylo dojnic kolem roku 1989. Pak bylo hodně mléka, tak se stále snižovaly stavy dojnic. Dostali jsme se na takovou úroveń, že nemáme máslo. Ještě se říká, že jsme měli krávy, které mají hodně tuku, tak zase redukovat tuk. Nyní je krav asi málo a mjí málo tuku. Stejně je to lež, protože nikdo nekupuje másla víc než dřív kupoval. Cena je kolem 60 Kč, ale přijdu do obchodu (Globus) a tam není máslo žádné. Přijdu do Penny a je to stejné. Přece nebudu chodit po krámech a hledal máslo. Korunu tomu dal Kalousek, jak donesl do sněmovny dvě másla. Pro zajímavost bych chtěl vědět kde ho koupil. V okolí co vím je jeden obchod a pochybuji, že ho tam měli. Asi mu ho někdo dovezl. Není to o ceně, je to o lidech co do mléčných výrobků dělají. Proč nejsme schopni prodat mléko jako dřív do Japonska a jiných zemí? Protože jsou tam lidé, co neprodají brambor ani cibuli. Poradil by Chovanec.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.10.2017 20:11:02 - Ing. Marian Jurečka

Dobrý den,

odpovědí na Vaše dotazy ohledně ceny másla může bát mimo jiné článek na titulní straně dnešního deníku Blesk. Případně níže přikládám odkaz na mou reakci uveřejněnou na webu Ministerstva zemědělství, kde najdete i počet dojnic před několika lety a teď. Hezký den, Marian Jurečka

http://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-servis/aktualne/reakce-ministerstva-zemedelstvi-na-1.html