Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.12.2017 10:14:54 - Langová

evropská migrace

Dobrý den, četla jsem o vaší iniciativě zřídit podvýbor pro evropskou migraci. Nechci téma zlehčovat, ale má smysl zřizovat další a další podvýbory? K čemu jsou dobré? Je členství v nich nějak finančně ohodnoceno? Proč se problém migrace nemůže řešit ve výboru pro evropské záležitosti?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2018 18:15:44 - Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.
Dobrý den, migrační krize je nejvážnější téma dneška. Otevření se masové migraci z jiných civilizačních kruhů a kultur považuji ze strany některých zemí EU za sebevraždu našeho kontinentu. Masová migrace přináší bezpečnostní, ekonomická, sociální, respektive společenská rizika a obrovské náklady. EU navíc zatím nechce cokoli na této sebevražedné politice měnit. Podvýbor pro evropskou migrační krizi může být místem pro formulování našich národních zájmů a postojů v této věci. Musíme v tomto zásadním souboji využít cokoliv, čím bychom se masové migraci ubránili. Samotným ustavením takového podvýboru dáváme najevo, jak je toto téma podstatné. Věřím, že výstupy podvýboru mohou v boji proti současné azylové a migrační politice EU pomoci. Jako poslanec a místopředseda Rozpočtového výboru neobdržím za členství, či případné vedení podvýboru ani korunu navíc.